Agenda

Drakenbootfestival 2021

Datum 5 - 6 jun 2021
Tijdstip 09:30 - 20:00 uur
Locatie Centrum, Helmond
Website bekijken
Tijdens het Drakenbootfestival zorgt De Reddingsklos voor de bewaking aan en op het kanaal, in samenwerking met de Helmondse Watervrienden.
We verzorgen twee of drie boten met bemanning, die achter de drakenboten varen voor het geval er mensen uit de boten vallen. Daarnaast staan er groepjes redders op de kant op vaste posten om de drakenbootbemanning en de toeschouwers op de kant in de gaten te houden. Professionaliteit en communicatie zijn het belangrijkste tijdens deze dagen.

Als je je aanmeldt, word je ingedeeld in bepaalde posten en wordt er van je verwacht dat je op tijd bent en zo professioneel mogelijk je taak uitvoert. Het zijn vrij lange dagen waarbij je veel moet staan en alert moet zijn. Houd hier dan ook rekening mee. Daar staat wel tegenover dat je bij een echte bewaking aanwezig bent en een interessante, leerzame en vaak gezellige ervaring opdoet. Met z'n allen verzorgen we de veiligheid van het evenement.

Bewakers dienen minimaal 16 jaar te zijn en te beschikken over minimaal diploma Zwemmend Redder 3 (of vergelijkbaar). Leden tussen de 12 en 16 jaar, en/of leden die (nog) niet beschikken over diploma Zwemmend Redder 3 kunnen zich wel aanmelden. Er zal dan door de commisie EHaD/Varend bekeken worden of en wanneer zij mee kunnen bewaken, om ervaring op te doen. Leden jonger dan 16 jaar zullen voor maximaal 1 dagdeel per dag worden ingeroosterd.

Helmondse Reddingsbrigade 
De Reddingsklos
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Vergeet niet onze app te downloaden!
 
  
Terug naar boven