Bewaking

Drakenbootfestival

Jaarlijks vinden in Helmond de Drakenbootraces plaats in juni. De eerste Helmondse drakenbootraces in 2015 waren een groot succes. Sinds de eerste editie staat Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos paraat om deze drie dagen de veiligheid op en rondom het water te verzorgen.

Drakenbootraces
Diverse organisaties, bedrijven en verenigingen strijden tegen elkaar in drakenboten, waarbij elk team bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar. Er strijden telkens twee of drie teams tegen elkaar, de hele dag door, drie dagen lang, op een parcours van 250 meter lang op het Helmondse kanaal in het centrum. De kans is groot dat een boot omslaat, peddelaars of trommelaars in het water vallen, of dat er omstanders van de kant in het kanaal vallen. Om die reden staat De Reddingsklos paraat met groepen van tenminste twee personen, op verschillende posten langs het kanaal. Daarnaast verzorgen we altijd twee of drie reddingsboten in het water, die in de buurt blijven van de drakenboten.

Reddingsbrigades
Omdat het Drakenbootfestival veel bewakers vereist, wordt De Reddingsklos voorzien van hulp uit de regio. De Helmondse Watervrienden en Reddingsbrigade Eindhoven zijn dan ook jaarlijks van de partij om samen met ons de bewaking te verzorgen.

Professioneel
Omdat dit een behoorlijk grote bewaking is, is het des te meer van belang dat alles op professioneel niveau verloopt. Dat betekent dat iedereen in dezelfde brigadekleding rondloopt, alle tijdschema's goed worden aangehouden, de posten altijd bezet blijven (behalve in pauzes) en alles gecommuniceerd wordt. De Reddingsklos heeft ieder jaar op dezelfde plek langs het kanaal een vaste post, gekenmerkt door een oranje container.

Bewaken
Heb je interesse om hierbij te zijn en een echte bewaking mee te maken? Stuur je gegevens en motivatie naar varend@dereddingsklos.nl en help ons mee! Hulp is altijd welkom.
 
Helmondse Reddingsbrigade 
De Reddingsklos
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Vergeet niet onze app te downloaden!
 
  
Terug naar boven