Community

In deze periode, waarin de zwemlessen helaas niet kunnen doorgaan, wil De Reddingsklos graag een connectie blijven houden met de leden. Daarom hebben we deze community opgericht, met allerlei leuke spelletjes, kleurplaten en opdrachtjes. Deze wordt de komende weken flink opgevuld. Daarnaast verschijnt er elke zaterdag een nieuwe, toffe opdracht in de mailbox van onze leden (13.00 uur) en op Facebook en deze pagina (15.45 uur). Stuur vooral foto's in van jullie kunstwerken! Dat mag naar pr@dereddingsklos.nl.

Namens alle zweminstructeurs, uurleiders en het bestuur wensen we jullie veel plezier!

Quiz-scores

Super om te zien dat jullie enthousiast hebben meegedaan! Hieronder de scores van de quizzen van opdracht 5!

ABC-quiz
1. Laura - 13 465
2. Stefanie - 11 441
3. Leonie - 10 575
4. Rayaan - 9 437
5. C - 8 757
6. Annemarie - 7 627
7. Ellen - 6 360
8. Maroua - 5 169
9. Sanne - 5 117
10. Kisanet - 4 144
11. Ebrahim - 3 893
12. Dianster - 2 978

Junior Redder-quiz
1. Rik - 13 416
2. S - 13 389
3. Frenk - 13 371
4. Lol - 13 338
5. V - 10 726
6. Yuji - 10 691
7. Stitch - 10 468
8. Geis - 9 280
9. Marit - 8 607
10. Koen - 6 116
11. Kisanet - 5 240

Zwemmend Redder-quiz
1. Van den Heuvel - 13 340
2. Louis - 13 276
3. Anke - 11 355
4. J - 10 655
5. Loes - 10 543
6. Declan - 10 293
7. Luisa - 8 450
8. Talitha - 7 242
9. Gibo - 6 895
10. JeanMiguel - 6 263
11. Dominique - 5 130

Jullie kunstwerken

Jordi van den Heuvel met zijn knutsel-klos
Elise van den Heuvel met haar knutsel-klos
Linda van den Heuvel met haar knutsel-klos
Door Julia Kwiatkowska
Door Elise van den Heuvel
Door Loes Ehrismann
Door Linda van den Heuvel

Opdracht 6: zet je popcorn maar klaar!

Deze week doen we even lekker rustig aan! Sluit de gordijnen, ga lekker zitten en pak je popcorn er maar vast bij, want we hebben een paar leuke filmpjes voor je op een rijtje gezet!

Je vindt de video's in het rijtje rechts (of als je op je mobiel kijkt: scroll naar onder).

Opdracht 5: test je kennis!

Laten we onze kennis eens testen... Weet jij het antwoord op de vragen? Deze week hebben we voor iedereen een quiz! Er zijn er 3 in totaal: eentje voor kinderen die voor hun A-, B- of C-diploma gaan, kinderen die voor hun Junior Redder-diploma's gaan, en eentje voor leerlingen Zwemmend Redden en Life Saver. Wat is jouw score?

Kies de quiz die voor jou het relevantste is en klik op de knop hieronder voor de quiz! Volgende week publiceren we de scores.

Opdracht 4: op de foto met een hulpmiddel

Deze week gaan we op de foto met een hulpmiddel. Weet je ook wat het verschil tussen een hulpmiddel en een reddingsmiddel is?

Een reddingsmiddel is een voorwerp dat er speciaal voor is gemaakt om een drenkeling mee te redden. Denk aan een reddingsklos of reddingsboei. Meestal hebben reddingsmiddelen een oranje kleur of rood met geel, zodat ze herkenbaar zijn.

Een hulpmiddel is een voorwerp dat er niet speciaal voor is gemaakt om een drenkeling mee te redden, maar waar je dit wel voor kunt gebruiken. Denk aan een tak, waarmee je iemand uit het water trekt, of een bal, waar de drenkeling op kan drijven. Heb je al wat voorbeelden in je hoofd?

Onze bestuursleden Joli, Myhreen, Linda, Stefanie (en Ruud) en Anke geven alvast het goede voorbeeld. Nu jij nog!

Stuur je foto in via pr@dereddingsklos!

Opdracht 3: vier Koningsdag met je eigen reddingsboot

Opdracht 3 is helemaal in stijl van Koningsdag! Elk jaar varen we met onze reddingsboot op het kanaal en mag iedereen tegen een klein prijsje met ons meevaren. Om toch een beetje het Koningsdag-vaar-gevoel te behouden, kun je deze week je eigen reddingsboot maken!

Opdracht 2: maak je eigen knutsel-klos

Trek je knutselspullen maar vast uit de kast, want je kan je eigen reddingsklos maken! Klik op de oranje knop onder de afbeelding voor het stappenplan.

Wat is een reddingsklos?
 
Een reddingsklos is een reddingsmiddel; een voorwerp dat ervoor gemaakt is om mensen uit het water te redden. Je wikkelt het touw om je hand heen, gooit de klos, en de drenkeling pakt de lijn vast. Vervolgens kan jij de lijn binnenhalen!

Met de reddingsklos die wij gaan maken, kun je niet iemand in het echt redden, maar je kunt 'm wel gebruiken om te oefenen met gooien. Bijvoorbeeld in je tuin! Hieronder zie je een foto van een echte reddingsklos. Misschien heb je 'm al wel eens op het zwembad gezien!
 
Hoe gebruik je een reddingsklos?

Je hebt je eigen reddingsklos gemaakt... maar hoe gebruik je die dan? Onderaan het stappenplan vind je een korte uitleg over het gebruik van de reddingsklos. Die bestaat uit twee stappen: het vasthouden en het gooien. Hieronder vind je ook de bijbehorende filmpjes! Zo kun je alvast bekijken hoe het eruitziet...

Opdracht 1: Paaskleurplaat

De eerste opdracht in de reeks: versier deze Paaskleurplaat! Klik op de knop hieronder, download je kleurplaat en print 'm uit! Alle ingezonden kunstwerken komen links op de pagina te staan.

Krijg je geen genoeg van het kleuren? Rechts op deze pagina vind je een hele hoop extra kleurplaten!

Yasir Hierrr

Yasir uit Somalië, Muayad uit Syrië en Robiel uit Eritrea spelen de hoofdrol in de vierdelige vlogserie ‘Yasir Hierrr’, waarin ze op verschillende plekken in aanraking komen met zwemwater. Hieronder vindt je het eerste filmpje.

Met succes op zwemles

De jongste zwemjuf van NL helpt jouw kind beter te leren zwemmen en geeft een totaal andere kijk op het leren zwemmen. Op het kanaal van deze jonge zwemjuf staan allerlei leuke videosr. Hieronder zie je onze favoriet!

Topdoks

Rachel van Topdoks loopt een dagje mee met de reddingsbrigade.

Mattie & Wietze

Qmusic-dj Wietze wil niets liever dan bij de reddingsbrigade. Eindelijk kwam zijn droom uit.

Een Lifeguard ben je niet zomaar

Een Lifeguard heeft jarenlange opleiding en training in het zwembad en op het strand achter de rug. De IJmuider Reddingsbrigade maakte dit prachtige, spannende filmpje over de reddingsbrigade.

Kinderliedjes

Bouwplaten

Krijg je geen genoeg van al het geknutsel? Ga dan aan de slag met de bouwplaten van Reddingsbrigade Nederland. Klik op de oranje knop onder de afbeelding om de bouwplaat te downloaden!

Spelletjes

Heb je zin in een ouderwets spelletje Memory, Kwartet, Domino of Ganzenbord, maar dan in een nieuw jasje? Speel dan deze spelletjes van Reddingsbrigade Nederland!

Klik op de knoppen hieronder voor de spelletjes. Kijk op de website van Reddingsbrigade Nederland voor de uitleg van de spelletjes en voor de opdrachtkaartjes van Ganzenbord. Je hoeft ze alleen maar zelf te printen en uit te knippen, dan kan het speelplezier beginnen!

Kleurplaten

Heb jij de kleurplaten al gezien? Hieronder alle kleurplaten van Reddingsbrigade Nederland, maar ook die van ons, getekend door onze eigen uurleider in instructrice Loes!

Klik op de knop, dan download je kleurplaat automatisch. Print 'm uit en kleuren maar! Heb je je kleurplaat af? Stuur dan een foto of scan je kunstwerk in, en stuur deze naar pr@dereddingsklos.nl. Dan verschijnt jouw kleurplaat straks op deze pagina!
NRZ
Helmondse Reddingsbrigade 
De Reddingsklos
SponsorKliks, gratis sponsoren!
Vergeet niet onze app te downloaden!
 
  
Terug naar boven