Nieuws

11e en 23e plaats voor seniorenteams op SERC-wedstrijd in Eindhoven

02 februari 2019 door Joli Deitz
www.dereddingsklos.nl

Op 26 januari nam De Reddingsklos met maar liefst twee seniorenteams deel aan de Internationale Ontmoeting in Eindhoven; de SERC-wedstrijd. Ze werden hier 11e en 23e van de in totaal 24 teams. Helaas hebben beide teams dan ook niet de finale gehaald (top 8 teams).


Team Helmond 1, bestaande uit Loes (leider), Laura, Mick en Joli behaalde de 11e plaats in het klassement. Team Helmond 2 (op de foto), bestaande uit Tufan (leider), Thiel, Assim en Talitha behaalden de 23e plek. De twee vrijwel ongeoefende teams hebben dan wel geen finale mogen spelen, maar hebben wel twee leuke en vooral leerzame voorrondes gehad. Volgend jaar zijn we er uiteraard weer bij in het Pieter van den Hoogeband stadion!

Wat is SERC?
 

SERC betekent Simulated Emergency Response Competition oftewel in het Nederlands "Simulatie van een Redding". Bij dit wedstrijdonderdeel wordt een team van redders beoordeeld op hun optreden bij een waterongeval (Eerste Hulp aan Drenkeling – EHaD). Het doel is om vast te stellen wat de mogelijkheden van een redder of een groep van redders zijn, om op te treden op snelheid en onder druk te beredeneren en te plannen. De veiligheid van de redder is erg belangrijk. De redder moet kunnen omgaan met een noodsituatie die niet van tevoren bekend is.

De SERC vertoont de meeste gelijkenis met het daadwerkelijke reddingswerk. Hierbij wordt beoordeeld hoe de sporters in teamverband een 'echte' reddingssituatie inschatten, uitvoeren en afhandelen, uiteraard binnen een tijdslimiet.


 
www.dereddingsklos.nl
Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag! Zoals ieder jaar staan wij weer met een kraampje en onze reddingsboot op het Havenplein.… Meer >
 
www.dereddingsklos.nl
Op zaterdag 16 maart hielden wij weer onze jaarlijkse KNBRD-examens. Meer >
 
www.dereddingsklos.nl
Gistermiddag mocht Wilfred zijn instructeursdiploma in ontvangst nemen. Meer >
 
Moet jij voor school een maatschappelijke stage lopen en lijkt het je leuk om dit bij ons te doen? Laat het ons weten! Meer >
 
 
 
Helmondse Reddingsbrigade 
De Reddingsklos
Bezoekadres: Keizerin Marialaan 1 5702 NR Helmond
Postadres: Dr. Knippenberghof 61, 5709EH Helmond
info@dereddingsklos.nl
Terug naar boven