Instructeur/Stage

Instructeursopleiding

Bij Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos is er een uitstekende mogelijkheid om goed te leren zwemmen.

Onlangs zijn wij gecertificeerd door NPZ Nationale Platform Zwembaden | NRZ, voor de opleidingen van het zwem-ABC.

Maar wij doen meer!
Je kan bij onze brigade allerlei certificaten en diploma's behalen  op het gebied van zwemmend en varend redden. Je kan zelfs je vaardiploma bij ons halen. Maar voor wie het leuk zou vinden om met kinderen en jongeren te werken is er de mogelijkheid om opgeleid te worden voor het instructeurs diploma niveau 3. Dit is een mbo-opleiding die je naast je eventuele baan of studie kan volgen. Je kunt zelf je tijd indelen. De opleiding is binnen een jaar te halen, en je mag er drie jaar over doen. Tegelijkertijd loop je bij ons stage in het zwembad.

De opzet van de opleiding is op basis van competentiegericht leren. Je wordt begeleid door een praktijkbegeleider en een leercoach. Het instructeurs diploma is erkend door de KNBRD het ministerie van VWS en de NOC*NSF.

Mocht je dit allemaal interessant lijken, neem dan eens contact op met onze brigade via info@dereddingsklos.nl. Je praktijkbegeleider kan je dan alles uitleggen over de mogelijkheden. Ook als je lesgeven gewoon eens wil uitproberen zonder gelijk aan een opleiding vast te zitten, kun je contact opnemen. Er is van alles mogelijk.

Maatschappelijke Stage

Lijkt het je leuk om je maatschappelijke stage bij de reddingsbrigade te lopen? Meld je dan nu aan!

Wat kun je allemaal doen bij ons? Je kunt in een of meer van de volgende opties terechtkomen:
- Hulpinstructeur
- PR Commissie
- Activiteitencommissie

Hulpinstructeur
Lijkt het je leuk om met jonge kinderen te gaan werken later? Wil je dit combineren met de gezondste sport die er bestaat, namelijk zwemmen? Geef je dan op als hulpinstructeur! Je staat naast een instructeur in het zwembad om de jonge kinderen te begeleiden. Dit varieert van badje 1 (watergewenning) tot en met badje 4diep (combinatie school- en rugslag in het diepe) of ABC. De instructeur geeft les, maar jij helpt mee. Aan het eind van je stage is het de bedoeling dat je kleine stukjes les zelf kan geven terwijl jouw begeleider/instructeur meekijkt.

PR Commissie
Heb jij affiniteit met marketing, sales, communicatie en/of reclame maken? Meld je dan aan als hulp voor deze commissie! De taken die je uitvoert variëren van het maken van mooie foto's tijdens zwemlessen en evenementen tot aan het in elkaar flansen van een leuke poster of folder, en het opleuken van onze website. Heb jij creatieve ideeën om De Reddingsklos wat bekender te maken in de omgeving, zowel offline als online? Laat hier je talenten zien!

Activiteitencommissie
Ben jij een organiserend talent? Sinterklaas, Koningsdag en Familiezwemmen zijn enkele evenementen die wij al jaren organiseren voor onze leden en bezoekers. Heb jij leuke ideeën om een evenement te organiseren voor onze leden? Of wil je De Reddingsklos juist meer op de kaart zetten met een originele activiteit voor buitenstaanders? Wij horen je ideën graag! Tijdens je stage mag je zo'n evenement helemaal opzetten en uitvoeren, uiteraard met de hulp die je nodig hebt.

Weet je nog niet zeker waar jouw talenten liggen, maar wil je wel iets betekenen voor ons? Of zie je het al helemaal zitten en wil je je aanmelden voor een of meer van deze stages? Stuur dan een mailtje naar info@dereddingsklos.nl en wie weet zien we jou terug!
Helmondse Reddingsbrigade 
De Reddingsklos
Bezoekadres: Keizerin Marialaan 1 5702 NR Helmond
Postadres: Dr. Knippenberghof 61, 5709EH Helmond
info@dereddingsklos.nl
Terug naar boven