Nieuws

De Reddingsklos bewaakt tijdens Drakenbootfestival

16 mei 2018 door Joli Deitz
www.dereddingsklos.nl

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is het weer zover: het Drakenbootfestival in Helmond. Voor het vierde jaar op rij, helpt Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos weer mee om de veiligheid in, op en rondom het kanaal te waarborgen. Daarnaast is De Reddingsklos voor het eerst een van de goede doelen van het Drakenbootfestival.


Sinds er met het Drakenbootfestival een nieuwe traditie ontstond, zijn wij jaarlijks aanwezig met een uitgebreid team van bewakers. Met niet alleen lifeguards van De Reddingsklos zelf, maar ook van de Helmondse Watervrienden en Reddingsbrigade Eindhoven. Dit jaar wordt de samenwerking met de Helmondse Watervrienden voortgezet. Samen vormen de brigades een goed team dat zorgt voor de bewaking aan en op het kanaal, door middel van bewakers langs de kant, maar ook op reddingsboten op het kanaal. “Ons doel is dat iedereen een zo veilig mogelijke vaart maakt en weer veilig op het droge terecht komt”, aldus Linda van den Heuvel, voorzitter van De Reddingsklos.
 

Rotary Helmond Regio steunt met de opbrengst van het Drakenbootfestival en de Drakenbootloterij verschillende goede doelen voor de jeugd in Helmond en omgeving. Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos is dit jaar een van die goede doelen. Van den Heuvel: “We zijn blij dat we dit jaar als goede doel zijn geselecteerd. We willen ervoor blijven zorgen dat onze vrijwilligers de jeugdige leden goed kunnen leren zwemmen en zichzelf of anderen kunnen redden van de verdrinkingsdood.”

Ben jij lid en wil je graag meewerken aan deze bewaking? Geef je dan zo snel mogelijk op via deze link. Zo niet, zien we je graag als bezoeker tijdens het festival! Wij zullen ook weer enkele foto's maken tijdens het Drakenbootfestival, die achteraf op onze website gepubliceerd worden. Heb jij achteraf ook foto's van ons en onze bewaking? Dan zijn deze zeer welkom! Stuur deze via mail of WeTransfer naar pr@dereddingsklos.nl.


 
www.dereddingsklos.nl
Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag! Zoals ieder jaar staan wij weer met een kraampje en onze reddingsboot op het Havenplein.… Meer >
 
www.dereddingsklos.nl
Op zaterdag 16 maart hielden wij weer onze jaarlijkse KNBRD-examens. Meer >
 
www.dereddingsklos.nl
Op 26 januari nam De Reddingsklos met maar liefst twee seniorenteams deel aan de Internationale Ontmoeting in Eindhoven; de… Meer >
 
www.dereddingsklos.nl
Gistermiddag mocht Wilfred zijn instructeursdiploma in ontvangst nemen. Meer >
 
 
 
 
Helmondse Reddingsbrigade 
De Reddingsklos
Bezoekadres: Keizerin Marialaan 1 5702 NR Helmond
Postadres: Dr. Knippenberghof 61, 5709EH Helmond
info@dereddingsklos.nl
Terug naar boven